Mietteitä kurssin lopussa

Muodisti kulttuurikurssin loputtua on aika muistella kaikkea koettua, kuultua, nähtyä ja tehtyä.

Millainen kokemus kurssi oli?

Mistä pidin ja miksi?

Mitä opin?

Mainokset

20 ajatusta artikkelista “Mietteitä kurssin lopussa

 1. Anna sanoo:

  Kurssi oli avartava, ja toi väriä normaaliin koulunkäyntiin.
  Syksyllä tiesin muodista vain jonkin verran, mutta kevään aikana sain tietää paljon siihen liittyvistä asioista, esim. kivoja pikku vinkkejä vaatteiden muokkaamiisen ja erilaisista muodin työaloista.
  Kävimme erilaisissa työpajoissa, mutta parhaiten mieleeni jäi designmuseon paja, sillä siellä saimme suunnitella erilaisista materiaaleista vaatteet mallinukelle, ja pukea sen.
  Pidin tehtävästä eniten, sillä siinä sai käyttää omaa luovuuttaan, eikä tekeminen ollut pitkästyttävää, vaan juuri päinvastoin; aika meni nopeasti, mutta asun sai silti hyvin valmiiksi.
  Opin paljon kurssin aikana, esim. Trashoinista, suomen muotikuvauksen historiasta ja muotikuvauksesta ylipäätänsä. Opin myös uuden termin, modisti, ja sen tarkoituksen, erilaisista työaloista muodin ympärillä. Kurssin aikana tuli opittua myös paljon muuta, mutta tuossa tuli mainittua ne päällimäisimmät asiat.

  Kurssi oli kokonaisuutena erittäin onnistunut ja mielenkiintoinen.
  Kiitän ja kumarran, kurssi oli onnistunut! 🙂

 2. Marika sanoo:

  Kultturikurssi oli mielenkiintoinen ja hauska kokemus. Kurssilla pääsimmen tutustumaan muodin aloihin ja sen värikkääseen maailmaan. Saimme monia vinkkejä mm. vaatteiden muokkaamiseen sekä valokuvaukseen että mallina olemiseen. Kävimme monissa eri paikoissa, joissa saimme kuunnella asiantuntijoiden näkemyksiä muodista.
  Parasta kurssissa oli kun pääsimme kuvaamaan Annantalolle Antti Ahdiluodon opastuksessa, sekä myös kokeilemaan mallina olemista, jossa saimme kuvauttaa oma valintaiset kevät asusteemme. Oli hienoa päästä kunnon studiolle ja kuvaamaan hyvällä kameralla.
  Kurssilla opin vaatekierrätyksestä ja sen käytännöllisyydestä sekä monista muodin aloista mm. modistin työstä sekä muotivalokuvauksesta.

 3. Jasmin sanoo:

  Pidin kulttuurikursista erittäin paljon. Se avarsi hyvin muodin maailmaa ja toi vaihtelua tavalliseen koulunkäyntiin. Oli tosi kivaa käydä erilaisissa näyttelyissä ja paikoissa esim. Designmuseossa, Annantalolla ja Fiona Timantin työhuoneella. Kävimme myös monissa työpajoissa, joista lempparini oli Desingmuseon paja, jossa suunnittelimme mallinukkien päälle asut kierrätysmateriaaleista. Pidin siitä erittäin paljon, koska olen aina tykännyt suunnitella erilaisia asuja, mutten ole koskaan päässyt varsinaisesti toteuttamaan niitä ja nyt tähänkin tuli mahdollisuus.
  Opin kurssin aikana paljon uutta esimerkiksi kierrätysmuodista, muotikuvauksesta, Outi Pyystä, modistin ammatista ja monista muistakin uusista jutuista.

  Kiitos erittäin paljon kurssista, tämä oli mahtava kokemus! 🙂

 4. Anette sanoo:

  Tämä oli todella avartava ja mielenkiintoinen kokemus. Pidin eniten valokuvauksesta, koska oli todella hieno päästä ammatti-ohjaukseen ja suunnitella itse omat vaatteet kuvattavaksi.
  Opin aivan valtavan paljon muodista ja miten paljon siihen menee aikaa ja luovuutta. Kiitos kaikille tästä kurssista ja olen onnekas oltuani mukana siinä ❤ XD

 5. Ira sanoo:

  Kurssi oli mahtava, täysin uusi ja avartava kokemus.
  Se toi tosiaan vaihtelua koulunkäyntiin, oli jännittävää käydä monissa eri paikoissa tutustamassa muotiin.
  Oli mukavaa, että meidän kuvisluokkaammekin tultiin luennoimaan.
  Kokemus oli ainutkertainen, ei tule tapahtumaan varmaankaan montaa kertaa 😀
  Oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin.
  Pidin eniten ehkä Annantalolla olevasta Antti Ahtiluodon kuvaussessiosta, koska saimme olla kuvattavana stailaamissamme asuissa ja saimme itse kokeilla ammattikuvausta ammattivälineillä. Aika loppui hieman kesken, mutta silti siellä oli todella mukavaa ja rentoa.
  Kaikkien kuvista tuli hienoja!
  Opin todella paljon muodista, kierrätysmuodista, kuvauksesta ja muista muodissa toimivista ammateista.

  Olen kiitollinen, että meille järjestettiin tämänlainen kurssi, koska tämä oli todella ainutkertainen kokemus, kovin moni muu luokka ei varmaankaan saa kokea tällaista. 😉

 6. Sofia sanoo:

  Kulttuurikurssi oli todella kiva. Kaikki työpajat missä kävimme ja luennot olivat kivoja. Oli kiva, kun sai tietää lisää mm. muodin historiasta ja trashionista.
  Eniten pidin Desingmuseon työpajasta, kun sai suunnitella oman asun mallinukelle. Myös näyttely oli hieno.
  Kulttuurikurssi meni todella nopeasti, mutta oli myös todella laaja ja sisälsi paljon erilaisia muotiin liittyviä käyntejä. Oli kiva tavata erilaisia ihmisiä, jotka kertoivat työstään.
  Valokuvaustyöpajakin oli kiva, kun sai kuvata.
  Oli kiva kurssi! 🙂

 7. ana sanoo:

  kurssi oli tosi hieno , pidin siitä kaikki mitä olen nähnnyt koska opin uusia asioita muodista

 8. anaoliviasaanasofia sanoo:

  Kurssi oli erittäin mielenkiintoinen ja se tuntui hyvältä kokeilla uusia asioita ja oppia muoti. Se osoitti minun luokkiin todellisen luonteensa. Ja minä vain rakastin tekemässä kursseja. 🙂

 9. SofiaA sanoo:

  Kurssi oli oikein kiva.
  Aluksi kun katsoi ohjelma aikataulua, jossa luki luento toisensa jälkeen, tuli olo että taas noita pitkiä ja puuduttavia luentoja… Ei, luennoilla oli erin kiintoisaa ohjelmaa, varsinkin Outi Pyyn pitämällä kierrätys muodista kertovalla. Opittua sain ettei kaikki kalliit huippusuunnittelijoiden monimutkaiset kyhäelmät olekaan hienoimmista kankaista vaan hienojen pukujen takana onkin aito alan ammattilainen, joka voi tehdä käytetystä uutta.
  Kurssi oli avartava ja opettavainen, antoi oppia myös blogien tekoon.

 10. Verna sanoo:

  Tykkäsin kurssista paljon! Luennoilla tapasi paljon mielenkiintoisia ihmisiä joita ei tavallisesti pystyisi tapaamaan. Oli kiva tutustua enemmän muodin historiaan yms. Kurssi toi mukavasti vaihtelua tavalliseen koulunkäyntiin.
  Eniten pidin Desingmuseon työpajasta, jossa saimme erilaisista materiaaleista suunnitella ja tehdä asun mallinukelle. Myös valokuvaus Antti Ahtiluodon ohjauksessa oli kiva kokemus. Oli kiva päästä kuvaamaan hyvällä kameralla ja vieläpä ihan ammattilaisen opastuksessa.
  Opin kurssilla paljon muodin historiasta, kierrätysmuodista, muotikuvauksesta ja modistin ammatista!

 11. Aino sanoo:

  Koulu on sitä varten että opitaan, opettaja puhuu ja muut kuuntelevat… No ei tällä kursilla!
  Kurssi oli loistava. Se ei edes tuntunut koulunkäynniltä, vaikka opimme paljon. Kurssi tuntui kuin olisimme kesäleirillä tai jollakin kalliilla maksullisella kurssilla. Se oli monipuolinen ja avartava. Joskus tehtäviin oli kyllä varattu ihan liian vähän aikaa niin että tuli todella kiire, se oli miinusta. Tapasimme mielenkiintoisia ihmisiä, näimme mielenkiintoisia paikkoja ja opimme mielenkiintoisia asioita. Lemppareitani oli ainakin Outi Pyyn luento, Fiona Timantin työhuoneella käynti, Antti Ahtiluodon kuvaus-sessio ja se työ paja jossa sai suunnitella asun muotinukelle. Oli tosi hauskaa päästä käyttämään omaa luovuuttaan! Kurssiin sisältyi erilaisia ryhmätöitä ja oli hauskaa puuhastella yhdessä kavereiden kanssa. Ihmiset olivat myös hyvin ystävällisiä. Jäljelle jää enää yksi kysymys… Voidaanko ottaa ensi vuonna uudestaan ? 😀

 12. Heini sanoo:

  Kurssi oli mahtava. Pääsimme tutustumaan muotiin tavoilla, joita tuskin muuten pääsisi kokeilemaan. Suosikikseni nousee, kuten monella muullakin, Antti Ahtiluodon ohjaama valokuvatyöpaja Annantalolla. Pidin siitä, koska oli hauskaa suunnitella omat asumme ja todella hienoa saada kokeilla ammattimaisia kuvausvälineitä. Myös luennot olivat kiinnostavia ja sisälsivät paljon tietoa. Etenkin Outi Pyyn trashion-luento oli mielenkiintoinen.
  Opin kurssilla paljon uutta. Ajattelin tietäväni muodista jonkin verran, mutta huomasin olleeni väärässä. Sain kuulla paljon sellaista, mitä en tiennyt esimerkiksi kierrätysmuodista, vaatteiden kierrätyksestä Suomessa, muotilehden syntymisestä, valokuvauksesta ja paljon muuta. Ennen kurssia en esimerkiksi ollut edes kuullut sanaa modisti. Kiitos kurssista, tämä oli todella ainutlaatuinen tilaisuus saada tutustua muodin maailmaan!

 13. Saana sanoo:

  Muodisti-kulttuurikurssi oli tosi kiva! Siitä jäi kyllä hyvä fiilis. Kurssi avarsi näkemystäni muodista. Se piristi mukavasti koulupäiviä, ja toi vaihtelua arkeen.
  Eniten pidin Outi Pyyn trashion-luennosta, se oli hyvin mielenkiintoinen, ja Antti Ahtiluodon valokuvatyöpajasta Annantalolla. Oli kiva päästä kokeilemaan valokuvausta oikein kunnon kameralla studiossa. Myös fiber futures-näyttely ja käynti Fiona timantin työhuoneella olivat mieleenpainuvia.
  Kurssin aikana opin hieman muodin historiaa, asioita kierrätysmuodista sekä valokuvaamisesta.
  Kiitos Annantalo hienosta kurssista!

 14. Helmi sanoo:

  Muodisti oli kokemuksena aivan mahtava, koska se tarjosi uusia avartavia kokemuksia ja yllättäviä näkökulmia muodista. Olin kurssista hyvin innoissani, koska olen kiinnostunut muodista.
  En osaa sanoa yhtä parasta hetkeä tai tapahtumaa tästä kurssista, koska kaikki olivat hyvin kiinostavia. Erityisesti mieleen jäi ainakin Outi Pyyn luento, joka avasi silmiä muodin ongelmista, kuten tekstiilijätteen hurjasta määrästä. Outi kuitenkin tarjosi uusia vaihtoehtoja, eikä luennosta jäänyt huono olo, vaan teki mieli aloittaa heti joku diy -projekti. Pidin myös paljon Fiona Timantin työhuoneella vierailusta, paikka oli hyvin inspiroiva. Modistin työ oli minulle vieras asia, joten siitä oli todella kiinnostavaa kuulla. Muita kohokohtia olivat tietenkin Designmuseon avajaiset ja valokuvaustyöpaja.
  Opin kurssilla asioita muotivalokuvauksesta, muodin haitoista ja hyvistä puolista, ja siitä miten muotipiireissä ja bisneksessä verkostoituminen on tärkeää. Oli upeaa päästä näkemään ihmisiä jotka oikeasti työskentelevät muotialalla. Hyvin inspiroivaa oli se, että ihmiset joita tapasimme olivat löytäneet juuri sen jutun, jota halusivat ja rakastivat tehdä.

  Oli todella hienoa päästä osallistumaan näin ainutlaatuiselle kurssille, kiitos siitä !

 15. Ekaterina sanoo:

  Muodisti kurssi oli tosi mielenkiintoinen,avartava ja mukava kokemus, koska saimme tutustua uusin eri muodin ammatteihin ja se toi tosi paljon uusia asioita muodista. Saimme tutustua tosi mielenkiintoisin ihmisiin ketkä kertoivat meille tosi mielenkiintoiset asiat.Kurssi oli tosi inspiroiva, kaikki ihmiset jotka pitivät meille luennot muodista löysivät oman ammatinsa muodista. Tykkäsin tosi paljon kaikista vierailuista, Fiona TImantin työhuonessa vierailu oli tosi kiinnostava, en ole ennen tiennyt paljon modistin työstä. Fiona kertoi meille siitä kun se halusi päästä työskentelemään Mary Pelannen entisen putiikkin ja hän yritti ottaa selvää että kuka sen putiikin omistaja nyt on ja se oli tosi mukava että hän kertoi meille sen elämäntarinasta. Tykkäsin ehkä eniten Antti Ahtiluodon valokuvapajasta. Oli tosi ihanaa kokea itseä valokuvaajana, mallina ja valokuvaprosessin avustajana.Tykkään valokuvaamisesta paljon, saimme kuvata tosi hyvällä kameralla ne kuvat ja niistä tuli mahtavat!

  Kiitos että järjestitte meille tämän kurssin! Ja kiitos myös niille ketkä pitivät meille luennot!

 16. Jenny sanoo:

  Muodisti-kulttuurikurssi oli mieleenpainuva elämys, joka antoi minulle paljon tietoa monista muodin osa-alueista.
  Kulttuurikurssin aikana koin ja näin paljon kaikkea uutta, joten on vaikea nimetä vain yhtä kiinnostavinta asiaa. Päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen molemmat Designmuseo käynnit, näyttelyn avajaisen ja työpajan ansiosta. Työpajan ideana oli rakentaa kierrätystavaroista mekko suoraan mallinuken päälle. Tehtävä oli vielä hauskempi kuin odotin ja lopputulos kaikilla todella onnistunut. Oli hauskaa käyttää omaa luovuutta ja kekseliäisyyttä vaatteen luomisessa.
  Kurssi avarsi näkemystäni muodista. En enää katso muotia vaaleanpunaisten lasien läpi, vaan ymmärrän myös sen huonot puolet. Outi Pyyn luennon ansiosta tiedän vaatteiden hurjasta kulutuksesta enemmän, sekä katsottuani The September Issue -elokuvan sain tietää muotimaailman kovasta kilpailusta.
  Olen todella kiitollinen kaikille, jotka mahdollistivat tämän ainutlaatuisen tilaisuuden meidän luokallemme!

 17. Shahram sanoo:

  Minun mielestäni Muodisti-kulttuurikurssi oli kivaa. Me teimme monelaisia tehtäviä esim. ottimme kuvat ja teimme vaattet. Me kavimme Fiona Timanttin työhuonella, Design-museossa, Taideteolinenkorkeakoulussa ja Annantalossa. Fionan luonan opimme paljon hattujen tekemisesta ja suunnittelemisesta. Annantalossa Antti Ahtiluoton kansa opimme tekemään kuvia.

  Minä pidän kaikesta, koska olimme paljon yhdessa ja työskentelimme ryhmissä. Haluan opiskella vielä ottamaan valokuvia.

  Oli tosi mielenkiintoista ja oli kiva tehdä kaikki yhdessä luokan kanssa.

 18. Pauli sanoo:

  Kurssi oli mielestäni aika lyhyt, mutta sisälsi paljon tietoa muodista. Taidenäyttelyn avajaiset designmuseossa oli mielenkiintoiset, koska en ole aiemmin ollut taidenäyttelyn avajaisissa. Merja Salon luennolla tuli paljon tietoa muodin historiasta. Yleensä ei tule miettineeksi, että muoti on ollut tunnettua jo kauan sitten. September issue elokuva oli erittäin mielenkiintoinen, koska en ole ollut yhtään tietoinen kuinka paljon työtä tehdään yhden muotilehden numeron eteen. Designmuseon vierailu oli todella kiva, koska pääsimme itse luomaan muotia. Näyttely oli upea, koska jotkut työt olivat valtavia ja todella upeita. Trashion oli erittäin hyvä aihe, koska usein itsekin teen turhia vaate hankintoja ja joskus vaatteet lentää melkein suoraan pois käytöstä. Enkä tajunnu miten paljon luonnonvaroja kuluu vaatteiden valmistukseen, kuljetukseen ja pesuun. Outi Pyy on todella lahjakas saamaan ”roskasta” muotia. Valokuvauksen pohjustus oli hyvä ja sisälsi hyviä vinkkejä hyvien kuvien saamiseen (ei tehoa kaltaisiini toivottomiin tapauksiin). Fiona Timantin työhuoneella käynti oli unohtumaton kokemus. Työhuone oli todella ahdas, mutta todella hieno. Tuntuu siistiltä, että on päässyt käymään siellä, koska paikkahan on tietyllä tavalla historiallinen. Valokuvaaminen oli kivaa, mutta mallina oleminen oli kauheaa. Kun siinä taustan edessä seisoi teki mieli lähteä siitä tilanteesta. Toisaalta ei se loppujenlopuksi niin paha ollut. Siinä nyt oli tiivistettyjä mielipiteitä yksittäisistä jutuista. Kokonaisuuten kurssi oli hyvin suunniteltu ja toteutettu. Aiemmin minulla oli vähän semmoinen käsitys muotimaailmasta, että kaikki on hirveitä ilkeitä diivoja, mutta kurssilla en törmänny yhteenkään sellaiseen. En itse varmaankaan ryhdy muotialalle, mutta kurssilla opitusta tulee varmasti olemaan hyötyä.
  Kiitos kaikille jotka ovat olleet mukana kurssin suunnittelussa ja toteutuksessa.

 19. anni sanoo:

  Kurssi oli tosi avartava kokemus, ja olisi saanut olla pidempikin. Oli tosi hienoa että me saatiin tilaisuus tähän, ei varmasti tule samanlaista tilaisuutta uudestaan! 🙂

  Oli kiva päästä kuulemaan tarkemmin esim. Fiona Timantin työhuoneen historiasta ja hänen työstään. Modisti oli tosiaan melkeimpä täysin uusi termi mulle ennen siellä käymistä, mutta poislähtiessä tiesin jo yllättävän paljon.
  Tavattiin myös paljon muita mielenkiintoisia ihmisiä, ja tiedän nyt paljon enemmän muotimaailmasta ja esimerkiksi vaatteiden kierrätyksestä. Luennot tosiaan vaikuttivat etukäteen hieman tylsiltä, mutta heti alkuun huomasi että ne olivat tosi mielenkiintoisia ja mukavia. Varmasti pääsen hyödytämään oppimiani asioita tulevaisuudessa.
  Antti Ahtiluodon valokuvaus paja nousi varmaan loppujenlopuksi suosikiksi, vaikkei kameran takana rennosti oleminen oikein luonnistunukkaan.

  Iso kiitos kurssista kaikille, oli ihan mahtavaa! 🙂

 20. Sunshine sanoo:

  Kurssi oli suuri kokemus, koska saimme tehdä kaikkea kivaa ja monipuolista yhdessä. Saimme oppia muodin taitajilta. Nyt jos vastaisin uudestaan kysymykseen mitä tulee mieleen sanasta muoti kirjoittaisin siitä varmaan esseen. 🙂 On vaikeaa sanoa mikä kurssissa oli kivointa. Jokainen luento ja vierailu oli kuin palapelin palanen joista muodostui sitten ehjä kokonaisuus. Opin, kuinka intohimoisesti muodin luojat suhtautuvat muotiin ja omaan tekemiseensä ja se on ihailtavaa. Opin myös tarkastelemaan muotia eri näkökulmista. Kiitos ihanasta kurssista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset